ورود / ثبت نام

  • صفحه اصلی
  • ادویه های پایه
  • ادویه های ترکیبی ایرانی
  • ادویه های ترکیبی ملل
  • سبزی خشک
  • سبد خريد
  • وبلاگ کاری لند
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

ورود / ثبت نام

0 سبد خريد

ورود / ثبت نام

0 سبد خريد
  • صفحه اصلی|
  • ادویه های پایه|
  • ادویه های ترکیبی ایرانی|
  • ادویه های ترکیبی ملل|
  • سبزی خشک|
  • درباره ما|
  • ارتباط با ما
1400/09/27 19:10
    دانه های زیره سیاه: فواید و درمان‌های سلامتی
    1400/09/27 19:10
  • زیره گیاهی است که در افسانه ها جایگاه جالبی دارد. خرافات معتقد بودند که زیره این قدرت را دارد که از سرقت هر شیئی که حاوی دانه است جلوگیری کند و عشاق را از دست دادن علاقه به یکدیگر باز دارد. این روزها برخی افراد زیره را دارای قدرت شفابخشی می دانند و از روغن، میوه و دانه آن به عنوان دارو استفاده می کنند. زیره برای مشکلات گوارشی از جمله سوزش سر دل، نفخ، گاز، از دست دادن اشتها و اسپاسم خفیف معده و روده استفاده می شود. روغن زیره همچنین برای کمک به افراد در سرفه کردن خلط، بهبود کنترل ادرار، از بین بردن باکتری های بدن و رفع یبوست استفاده می شود. زنان برای شروع قاعدگی و تسکین دردهای قاعدگی از روغن زیره استفاده می کنند. مادران شیرده از آن برای افزایش جریان شیر مادر استفاده می کنند. زیره در دهانشویه ها و مالش های پوستی برای بهبود جریان خون موضعی استفاده می شود. در غذاها از زیره به عنوان ادویه پخت و پز استفاده می شود. در تولید، از روغن زیره برای طعم دادن به برخی داروها استفاده می شود. همچنین معمولاً به عنوان عطر در خمیر دندان، صابون و لوازم آرایشی استفاده می شود. روغن زیره ممکن است هضم را بهبود بخشد و اسپاسم معده و روده را از بین ببرد.


    زیره چیست؟

    زیره که گاهی به آن رازیانه مریدین زیره ایرانی نیز می گویند، گیاهی گلدار دوساله از خانواده Apiaceae یا Umbelliferae است. خانواده Apiaceae شامل انواع کرفس، هویج، رازیانه و جعفری است که به دلیل ساقه های توخالی و ویژگی های معطر آنها قابل توجه است.

    زیره بومی اروپا، شمال آفریقا و غرب آسیا است. به صورت وحشی در مراتع مرطوب، مراتع و کنار جاده ها رشد می کند.  به عنوان یک گیاه دو ساله، زیره تا فصل رشد دوم بالغ نمی‌شود (میوه تولید می‌کند)، اگرچه برگ‌های آن در سال اول می‌تواند افزودنی خوبی برای سوپ یا سالاد باشد. گیاه زیره می‌تواند تا سه فوت رشد کند و دارای برگ‌های ظریف و پر است. زیره گل های سفید یا صورتی از ماه می تا جولای قبل از تولید میوه شکوفا می شود.

     

    دانه زیره چیست؟

    دانه های زیره به هیچ وجه دانه نیستند. گیاه زیره بذرهای خود را در آکنز تولید می کند. آخن ها نوعی میوه هستند که با فرم ساده و خشک آن تعریف می شود - و اینکه فقط یک دانه دارند. بنابراین، از نظر فنی، «دانه‌هایی» که ما از گیاه زیره استفاده می‌کنیم، در واقع یک آکنه یا میوه هستند. میوه (و برگ) گیاه زیره بسیار شبیه به سایر گیاهان خانواده کرفس است، به همین دلیل است که گاهی زیره را با رازیانه یا زیره اشتباه می گیرند.

    با این حال زیره گیاهی متمایز است. دانه های زیره نیز متمایز هستند، البته تنها پس از بررسی دقیق. رنگ زیره هلالی شکل تیره تر و صاف تر از زیره است. دانه های زیره نیز تلخ تر از زیره هستند. عطر دانه های زیره را می توان کمی نعنایی یا فلفلی توصیف کرد.

     

    دانه های زیره چه مزه ای دارند؟

    دانه های زیره دارای طعمی شبیه به رازیانه (شیرین بیان ملایم) هستند، اگرچه این طعم پیچیده تر و کمتر از طعم آنیس موجود در دانه های رازیانه است. مانند دانه های رازیانه، زیره را می توان به عنوان جایگزین دانه انیسون استفاده کرد، اما آنها طعم خاص خود را دارند.

     

    دانه های زیره نیز تلخی گیاهی با خواص معطر برجسته دارند. به همین دلیل است که دانه های زیره یک ادویه خوش طعم رایج در آشپزی و پخت سنتی اروپایی هستند.

    طعم منحصر به فرد دانه های زیره به دلیل غلظت بالای اسانس های طبیعی است. همراه با عرضه متراکم آنتی اکسیدان ها، این روغن های فرار پشت بسیاری از فواید دارویی و سلامتی زیره سیاه هستند.

     

    از دانه های زیره چگونه استفاده می شود؟

    مردم از دیرباز از زیره سیاه به عنوان یک گیاه آشپزی و دارویی استفاده می کردند. در واقع، انسان برداشت زیره سیاه را در دوره نوسنگی آغاز کرد. در قرون وسطی، مردم زیره سیاه را به عنوان کمک کننده گوارشی بعد از یک جشن بزرگ برای جلوگیری از نفخ و سایر مشکلات گوارشی مصرف می کردند.

    ممکن است با زیره به عنوان ادویه در نان ها یا بیابان های قومی آشنا باشید. فرهنگ های اروپایی، آفریقایی و آسیایی به طور گسترده ای از زیره سیاه به عنوان ادویه طعم دهنده استفاده می کنند. به طور معمول، دانه های زیره را برداشت و خشک می کنند. دانه ها یا به طور کامل استفاده می شوند یا به صورت پودر در می آیند.

    علاوه بر کاربردهای فراوان آشپزی، زیره از نظر علمی به دلیل خواص درمانی آن نیز شناخته شده است. میوه های هلالی شکل کوچک گیاه زیره باعث هضم سالم، تسکین گاز، جلوگیری از نفخ و کاهش سوزش سر دل می شود.

     

    موارد استفاده و اثربخشی

    سوزش سر دل

    زمانی که در ترکیب با گیاهان دیگر استفاده شود. به نظر می رسد مصرف روغن زیره به عنوان بخشی از ترکیب خاص با روغن نعناع (Enteroplant، Spitzner Arzneimittel) سوزش سر دل، از جمله علائم پری و اسپاسم خفیف دستگاه گوارش (GI) و همچنین دارویی به نام سیزاپراید را تسکین می دهد. این ترکیب روغن نعناع/روغن زیره در ایالات متحده موجود نیست. یکی دیگر از محصولات ترکیبی حاوی زیره سبز به علاوه گیاه خردل دلقک، برگ نعناع، ​​بابونه آلمانی، شیرین بیان، خار مریم، گلپر، سلندین و بادرنجبویه (Iberogast, Medical Futures, Inc) نیز به نظر می رسد علائم ناراحتی معده را بهبود می بخشد. به نظر می رسد این ترکیب به میزان قابل توجهی به اسید معده، گرفتگی عضلات، حالت تهوع و استفراغ کمک می کند.

     

    آسم

     تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن چای حاوی بابونه، زعفران، انیسون، رازیانه، زیره، شیرین بیان، هل و سیاه دانه دو بار در روز به مدت 6 ماه علائم آسم آلرژیک از جمله ناراحتی در خواب و سرفه را کاهش می دهد.

     

    سایر فواید زیره سیاه:

    • اشتهای ضعیف.
    • یبوست.
    • گاز.
    • نفخ.
    • اسپاسم معده و روده.
    • گرفتگی های قاعدگی.
    • جریان خون ضعیف
    • عفونت
    • شروع قاعدگی.
    • افزایش جریان شیر در مادران شیرده

    برای ارزیابی اثربخشی زیره برای این موارد به شواهد بیشتری نیاز است.

     

    فواید سلامتی دانه زیره سیاه برای مشکلات گوارشی

    در آلمان، زیره به عنوان بهترین داروی گیاهی برای نفخ معده و گرفتگی روده، سنت دیرینه ای دارد. معده تحریک شده یا عصبی را آرام می کند، به هضم کامل غذایی که می خوریم کمک می کند و از نفخ و نفخ جلوگیری می کند.

     

    دانه زیره برای سلامت دستگاه گوارش

    برای شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر، زیره به بازسازی فلور روده و مخمر کمک می کند. زیره همچنین دارای برخی از خواص ضد میکروبی است که ممکن است از رشد باکتری‌های مفید روده مانند بیفیدوباکتری‌ها، یک عنصر رایج در پروبیوتیک‌ها، حمایت کند، در حالی که با باکتری‌هایی مانند استرپتوکوک مبارزه می‌کند.

     

    در آلمان، کاربردهای اولیه زیره برای تسکین گرفتگی عضلات و فواید پروبیوتیکی و ضد میکروبی در سیستم گوارشی است. زیره با تحریک ترشح شیره معده و بهبود گردش خون و مخاط روده از طریق معده هضم را بهبود می بخشد.

     

    زیره هضم کلی را بهبود می بخشد، که باعث کاهش نفخ و نفخ می شود و به تحریک اشتهای سالم کمک می کند. اثر طبیعی پروبیوتیک نیز به بازسازی فلور سالم روده کمک می کند.

     

    عوارض جانبی

    زیره سیاه در صورت مصرف خوراکی در مقادیر غذایی به احتمال زیاد ایمن است. زیره احتمالاً برای اکثر افراد در صورت مصرف خوراکی در مقادیر دارویی تا 8 هفته ایمن است. روغن زیره می تواند باعث آروغ زدن، سوزش سر دل و حالت تهوع شود که با روغن نعناع استفاده شود. هنگامی که روی پوست استفاده می شود، می تواند باعث بثورات پوستی و خارش در افراد حساس شود.

     

    موارد احتیاطی و هشدارهای ویژه

    بارداری و شیردهی:

    مصرف زیره سیاه در مقادیر دارویی احتمالاً غیرایمن است. روغن زیره برای شروع قاعدگی استفاده شده است و ممکن است باعث سقط جنین شود. از آن استفاده نکنید. اطلاعات کافی در مورد ایمنی استفاده از زیره سیاه در دوران شیردهی وجود ندارد. در قسمت ایمن بمانید و از استفاده خودداری کنید.

     

    دیابت:

     این نگرانی وجود دارد که زیره ممکن است قند خون را کاهش دهد. اگر دیابت دارید و از زیره سیاه استفاده می کنید، مراقب قند خون خود باشید. دوز داروهایی که برای دیابت استفاده می کنید ممکن است نیاز به تنظیم داشته باشد.

     

    آهن بیش از حد در بدن (هموکروماتوز)

    عصاره زیره ممکن است جذب آهن را افزایش دهد. استفاده بیش از حد از عصاره زیره با مکمل های آهن یا مواد غذایی حاوی آهن ممکن است سطح آهن را در بدن افزایش دهد. این ممکن است برای افرادی که آهن زیادی در بدن دارند مشکل ساز باشد.

     

    جراحی:

    زیره ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. این نگرانی وجود دارد که ممکن است در کنترل قند خون در حین و بعد از جراحی اختلال ایجاد کند. حداقل 2 هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده استفاده از زیره را متوقف کنید. قبل از مصرف زیره سیاه، در صورت مصرف هر گونه دارویی با متخصص مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

     

    سرو زیره در وعده های غذایی

    زیره در آشپزی سنتی آلمانی به عنوان چاشنی برای غذاهای کلم، کلم ترش، نان، تارت پیاز، سیب زمینی سرخ شده و موارد دیگر رایج است. استفاده های اولیه از زیره با استفاده از آن در آلمان امروزی مطابقت دارد. آلمانی‌ها بر این باورند که همه غذاها وقتی با زیره سیاه همراه باشند برای معده راحت‌تر می‌شوند.

    برای افزودن ادویه، طعم و بافت می توانید از میوه زیره کامل در غذاها استفاده کنید. روش دیگر، برای تعدیل طعم، می توانید غذاهایی را با میوه زیره بپزید و سپس میوه را قبل از سرو خارج کنید. ریشه زیره برداشت شده (مانند هویج) در سال اول رویش گیاهی می تواند حس خاصی به سوپ بهاری بدهد.

     

    طرز تهیه چای زیره

    فواید سلامتی دانه های زیره سیاه شامل یک درمان خانگی ثابت شده برای زنان دارای قاعدگی دردناک است. این دستور چای زیره سیاه آسان است - و طعم عالی دارد!

    عناصر:

    • 1 قاشق چایخوری. دانه زیره خرد شده (در هر فنجان آب داغ)
    • 1 قاشق چایخوری عسل ارگانیک فیلتر نشده خام (اختیاری)

    تهیه: اولین مرحله در تهیه چای زیره شامل خرد کردن میوه زیره با هاون و هاون یا استفاده از آسیاب فلفلی برای آسیاب کردن میوه خشک است. خرد کردن یا آسیاب کردن زیره به آزاد شدن اسانس ها و طعم های غنی کمک می کند.

    از 1 قاشق چایخوری زیره خرد شده در هر فنجان آب داغ استفاده کنید. 10 دقیقه زمان دهید تا دم بکشد. چای را نجوشانید یا از آب جوش برای جلوگیری از آسیب رساندن به روغن های ضروری استفاده کنید. این دستور العمل چای دانه زیره از هضم سالم نیز پشتیبانی می کند، به ویژه هنگامی که بعد از غذا مصرف شود.

     

    منبع:

    https://www.healthyhildegard.com/caraway-seeds/

    https://www.emedicinehealth.com/caraway/vitamins-supplements.htm


بازگشت به وبلاگ

برخی از محصولات کاری لند

ادویه_تندوری

ادویه تندوری (تند) 100 گرم

130000 تومان150000 تومان

مشاهده محصول
ادویه_گراماسالا_70_گرمی

ادویه گراماسالا 70 گرمی

91000 تومان105000 تومان

مشاهده محصول
ادویه_ماهی_70_گرمی

ادویه ماهی 70 گرمی

77000 تومان91000 تومان

مشاهده محصول
ادویه_کاری_70_گرمی

ادویه کاری 70 گرمی

84000 تومان98000 تومان

مشاهده محصول
ادویه_پلویی_60_گرمی

ادویه پلویی 60 گرمی

78000 تومان90000 تومان

مشاهده محصول
ادویه_مرغ_70_گرمی

ادویه مرغ 70 گرمی

77000 تومان91000 تومان

مشاهده محصول
پودر_رزماری_50_گرمی

پودر رزماری 50 گرمی

37500 تومان39000 تومان

مشاهده محصول
ادویه_کتلت_65_گرمی

ادویه کتلت 65 گرمی

63700 تومان71500 تومان

مشاهده محصول
پودر_گوجه_60_گرمی

پودر گوجه 60 گرمی

46800 تومان58800 تومان

مشاهده محصول
تره_خشک

تره خشک 50 گرم

25000 تومان32500 تومان

مشاهده محصول
پودر_آویشن_30_گرمی

پودر آویشن 30 گرمی

0 تومان

مشاهده محصول
ادویه_کاری

ادویه کاری 100 گرم

120000 تومان140000 تومان

مشاهده محصول

ارتباط با ما


  • تلفن تماس : 09120298261
  • آدرس : تهران، تهرانپارس، خیابان شهید مهرنامی

عضویت در خبرنامه


 

کاری لند


  • قوانین و مقررات
  • پرسش های متداول
  • ثبت شکایت یا پیشنهاد
  • وبلاگ کاری لند

1404© كليه حقوق اين سايت متعلق به شركت صنايع غذایی کاری لند (فروشگاه آنلاین کاری لند) می باشد

وزن انتخاب شده:



محصول به سبد خريد اضافه شد

کاربر گرامی

کاربر گرامی

ثبت نام/ورود